Windwijzertjes scoren hoog op Danone-cup (voetbal)

De Danone Nations Cup (DNC) is het grootste internationale voetbaltornooi voor kinderen tussen 10 en 12 jaar. Meer dan 2,5 miljoen kinderen uit veertig landen over heel de wereld nemen hieraan deel. Sinds enkele jaren neemt onze school deel aan deze naschoolse 8-8 voetbalcompetitie (svs).

Dit jaar speelden we ons eerste tornooi niet in Laarne maar op het terrein van KFC Heusden. De ploeg bestond uit leerlingen van  het zesde Laarne ( Pim, Siebe, Frédéric en Jorre ) en het zesde Kalken ( Wout, Matthijs, Bänt, Jorre  en Lucas )  Na tweemaal winst (tegen Destelbergen en Melle) en eenmaal verlies tegen Wonderwijs konden we ons toch plaatsen, door gunstig doelpuntensaldo, voor de volgende ronde.

Volgende afspraak was op 3 mei op de terreinen van Doorslaar/Lokeren. Dezelfde spelers op de afspraak met deze keer Léon uit Laarne erbij.

De verwachtingen waren  hoog gespannen…dromend van de nationale finale en een eventuele internationale selectie. Want dit was ons al door een aantal windwijzertjes voorgedaan met selecties in 2010 voor Zuid- Afrika, in 2013 voor Engeland en in 2015 voor Marokko!

We deden het helemaal niet slecht… Gelijkspel tegen Drongen, winst tegen Zeveneken en Gentbrugge maar we sloten af met een gelijkspel tegen Evergem. Zo eindigden we uiteindelijk met hetzelfde puntentotaal als winnaar Gentbrugge (3x winst) die mag doorstoten naar de nationale finale in Oudergem.

We keken een beetje zuur want het zat er dik in voor onze school… maar op de terugrit naar huis ging het gespreksonderwerp al over iets helemaal anders … Zo  tonen we  dat we sportieve verliezers zijn !

Een dikke proficiat aan het ganse windwijzerteam olv Annelies en Annemie